VARFÖR TRÄNAR JAG? | Amanda Ekvall

Amanda Ekvall

Annons

VARFÖR TRÄNAR JAG?

Under den senaste veckan har jag funderat otroligt mycket på ett ämne, nämligen “varför tränar jag?” och “hur kommer det sig att jag tränar så pass ofta och seriöst?” Det här är en av många frågor som människor i min omgivning ofta väljer att ställa mig. Bortsett ifrån “hur orkar du?” så är just frågan “varför” som jag oftast får svara på. Mitt svar brukar inte vara så genomtänkt, utan mer något i stil med “det är en rutin” och “varför inte?” Jag menar, det finns ju faktiskt tusentals fördelar med att träna!
För personer som inte finner träning så kul så kan man tyvärr bli otroligt dömd för sitt intresse. Det här är även något jag får stå ut med. Jag har fått höra att jag är beroende, besatt och “näst intill galen.” Träningen relateras ofta till utseendefixering och kroppsideal. För finns det verkligen någon mer anledning till att träna än att se snygg ut? Hör och häpna, jadet finns tusentals fler anledningar!
Min träning har blivit en del av min livsstil. Jag har hittat något som jag brinner för. Precis som vissa människor lägger ner timmar på ett specifikt instrument eller musik så väljer jag att lägga dessa timmar på gymmet. De främsta anledningarna för mig är för att min träning påverkar mitt välmående psykiskt. Jag bygger upp en inre styrka när jag tränar, jag bygger upp ett otroligt bra psyke. Något jag även tränar upp är mitt positiva tänkande. Att man faktiskt klarar så mycket mer än vad man tror att man gör! Det kan vara allt ifrån tyngre vikter till en extra kilometer. Man utmanar sig själv helt enkelt.
Något jag även måste nämna är endorfinerna som utlöses när man tränar. Den sprudlande känslan av lycka som man känner efter ett träningspass är obeskrivlig. Timmen på gymmet är min “egen” tid på dagen. En fokuserad timme där man helt plötsligt kan tänka så klart, röra på sig och må bra. En timme där man kan vara chef över sig själv, och lägga upp sin träning helt hur man vill, för det är din kropp, och dina regler. En timme där det inte finns några gränser.
Jag älskar att träna, och du som läser kanske känner samma sak för något annat i ditt liv. Det är helt okej, ja det är nästan fantastiskt hur vi människor kan tycka så olika. Det viktiga är att vi respekterar varandra och lär oss att uppskatta varandras talanger och gåvor.
Träning är mer än utseende. 🙂

IMG_0758

En bild från i somras, åh vad jag saknar att träna i shorts och vara lite sådär solkysst.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats